See teeb ainult natuke haiget

Mu ema oli anti-vaxer. Ma ei mõelnud sellest kunagi palju, samamoodi ei mõelnud ma kunagi ka ehhiaatsia, kalaõli ja C-vitamiini kombole, mida ta kasutas enamiku minu 8 õe ja minu aastate jooksul kogenud haiguste raviks. Esimene asi on jäävesi hommikul ja linaseemned sageli; ära küsi, miks. Olime terved ja kodukoolis ega olnud arstide jaoks palju aega. Kui olin 8-aastane, sain teada, et mul on lapsena olnud südame nurinat. Ühel õhtul umbes õhtusöögilaua taga naersime selle üle, et sellele pidi järgnema, kuid mu vanemad ei mäletanud, kas see kunagi oli. Ma pole kunagi mõelnud, kas mu süda on korras, sest suudan päris kiiresti joosta.

Kodukooli ajal tekkis mul lugematu isu lugemise järele. Kuid alles hilisemas elus, pärast seda, kui olin otsustanud teha karjääri meditsiinis, istusin vaktsiinide kohta käivat meditsiinilist kirjandust lugema. Suvi enne oma nooremat kolledžiaastat külastasin reisikliinikut, et valmistuda eelseisvaks poolaastaks välismaal Lääne-Aafrikas. Enne Ghanasse reisimist öeldi, et mul on vaja saada kollapalaviku vaktsiin ja täita malaariavastaste tablettide retsept. Tulista, mul tegelikult pole ühtegi vaktsiini, nii et arvatavasti ei tohiks ma kollapalavikuga alustada, mõtlesin endamisi. Milliseid vaktsiine vajate? küsis reisikliiniku keskealine administraator minu esimesel reisieelsel kohtumisel. Kõik nemad? Ma vastasin vabandavalt.

Algselt tegid "looduslikud" vanemad vaktsineerimata jätmist 1990. aastatel, kui võltsitud uuringu kohaselt olid vaktsiinid ohtlikud. Kuna mu ema on pärast seda surnud, ei olnud protesti. Ma ei osanud kunagi küsida, kas tema arvamus oleks uuringute arenedes muutunud. (Mu isa ei mõistnud täielikult, miks ma tahtsin Aafrikasse reisida, kuid ta toetas mind ja ma ei arutanud temaga vaktsineerimise üle.) 9. klassi astujana astusin esmakordselt avalikku kooli süsteemi - ja nagu üks üheksast lapsest, vastutasin päris palju omaenda paberimajanduse eest - kirjutasin kiirustades alla religioossetele vabastustele. Ka mu õed-vennad tegid seda, kui nad astusid riiklikku kooli. Allkirjastasin samad paberid uuesti, kui suundusin ülikooli. Kas mu perekond oli tõesti vaktsiinide vastu usulistel alustel? Kas ma olin? Ei, aga nii oli lihtsam mõelda ja isegi kui ma oleksin tahtnud, pole mul aimugi, kuidas elu lõppenud võtetele järele jõuda.

Kui otsustasin arstiks hakata, mõistsin, et vaktsineerimata jätmine pole tõenäoliselt ideaalne minu patsientide ega minu jaoks. Kolledžis tegelesin vaktsineerimise eest tasumisega oma säästudega - töötasin keskkooli ajal kassapidajana. Ma ei saanud tõesti raha säästa nende võtete eest, mis mul lapsena pidanuks olema, kuid parem kui risk nakatuda immuunpuudulikkusega patsientide vahel. Minu vanemad, teadsin, olid omal ajal olnud teabe abil teinud seda, mida nad kõige paremini arvasid. Kas vanemad käituvad täna samamoodi?

Nüüd raputan arsti ja kahe lapse emana oma endist apaatiat ja paljude vanemate põhjendamatuid muresid. Saan aru - lihtsam on saada nõbu Mary töökaaslase lapse kohta, kellel on kahtlemata tekkinud kurguvalu ja köha vaatamata sellele, et tal on vaktsiinid (“mis näitab, et see ei toimi!”), Kui see, et põnevil võib tekkida lineaarne regressioon. ei saa täielikult aru. Ja kui teie vastsündinud laps on nõelaga kinni ja karjub kogu pärastlõuna, siis uskuge mind, ma tean, kui palju see teie südamelööke vaevab.

Pärast ülikooli ja enne meditsiinikooli asusin tööle prestiižikasse uurimisrühma. Selle aja jooksul tugevdasin oma arusaama teaduslikust uurimistööst ja teadusuuringute erinevast tugevusest. Aastate jooksul unustasin omamoodi, et teistel pole sama väljaõpet. Rasestusin oma esimese lapsega meditsiinikooli kolmandal aastal ja juba harjumuspäraselt seda tehes pöördusin PubMedi poole mitmesuguste küsimustega, mis mul olid kogu oma trimestri vältel ja ka pärast seda.

Sellel kuul Taanis läbi viidud oluline uuring lisab rohkesti teavet, mis teeb MMR-vaktsiini eelised selgeks üle igasuguste riskide. 650 000 last ja MMR-i vaktsineerimisega autismi risk ei suurenenud. 1998. aasta uuring, mis muretses mõnede pärast, oli kaksteist last. See on 0,002% nii palju õppeaineid kui Taani uuringus. Ja igatahes peeti 1998. aasta uuringut petlikuks ja tagasi tõmmatuks, ülemaailmne meditsiiniringkond lükkas selle tagasi (autor teenib tegelikult vangla aega). Samal ajal on ülemaailmsed vaktsineerimiskampaaniad hinnanguliselt ära hoidnud 21,1 miljonit leetrite surma just aastatel 2000 kuni 2017.

Ma pole kindel, kui palju usulisi vabastusi minu õed-vennad moodustasid ja aastatega selle täitsin. Irooniline on see, et minu usulised veendumused aitavad nüüd veelgi enam kaasa minu vaktsineerimisele eelnenud hoiakutele (minust sai Viimse Aja Pühade Jeesuse Kristuse Kiriku liige, kui olin 24-aastane). Minu veendumus, et me kõik oleme vaimses mõttes õed-vennad - jumalikkuse lapsed - jätab mulle veelgi suurema kohusetunde vaktsiinide jaoks liiga noore vastsündinu ees, minu HIV-patsiendile, lapsele, kelle leukeemia teda takistab alates kaadrite saamisest.

Kahe väikese tüdruku arstina on mul hea meel anda neile vitamiine, toidulisandeid ja ka nende vaktsiine. Loodan, et jätkates vaktsineerimise kohta faktide levitamist, mitte hirmude ees, saame ka harida, kust saada teavet ja kuidas vältida otsuste tegemist, mis põhinevad üksnes emotsioonidega koormatud anekdootidel.

Paljud lapsed jälgivad Daniel Tigerit (minu oma võib-olla liiga palju). Mõnel neist lastest saab kõri. Kuid Daniel Tiger ei põhjusta STREP kurku.